På Forskningstorget: Kristin Hagen, Arne Martinus Lindstad og
Janne Bondi Johannessen. (Foto: Dagfinn Worren
)

Utadrettet virksomhet

En viktig oppgave for universitetet er formidling. Tekstlaboratoriet har tatt denne oppgaven spesielt seriøst i år:

• I mars hadde vi bokslipp for boka Språk i Oslo (redigert av Johannessen og Hagen), som er beregnet for et bredere publikum av språkinteresserte enn kun språkforskere. Se egen artikkel her.

• I mars hadde vi også stand på Åpen dag her på UiO, for ungdommer på videregående skole. Der hadde vi satt opp tre datamaskiner med en kviss som besto i å høre på tre rockesanger, og så avgjøre hvor i Oslo sangerne kom fra. Det ble trukket ut premier blant de som hadde svart rett (og med  riktige begrunnelser). HF-Aktuelt omtalte standen vår.

• I september hadde vi stand på Forskningstorget på Universitetsplassen. Her deltok til sammen ti personer fra Tekstlaboratoriet over de to dagene arrangementet varte. Vi bygde videre på konseptet fra Åpen dag og hadde språkkviss, men med litt enklere sangere denne gangen. Vit.ass. Karine Stjernholm har også grafikerbakgrunn, og hadde laget stilige plakater og et kult lysbildeshow. Det var moro for oss alle å møte så mange språkinteresserte som ikke hadde universitetsbakgrunn. Standen var populær, og det var stor trengsel i teltet, og lang kø utenfor til tider. Språkkviss var gøy! Se også ILNytt.

• Boka Språk i Oslo var også tema på Akademisk friminutt, arrangert av Akademika bokhandel 25. september 2008. Her snakket Janne   Bondi Johannessen om boka for en engere krets av tilhørere.

• I forbindelse med boka Språk i Oslo ble det mye presseinteresse. Vi sa ja til alle, enten det dreide seg om Frokost-TV, Nitimen,  diverse   programmer i P2,  eller Aftenposten, for å nevne de største. Her anbefaler vi de som måtte være interessert, å lytte eller lese direkte fra vår   presseside.