NoTa - norsk talespråkskorpus
Oslo-delen

 


Vil du være informant i en talemålsundersøkelse?
Snakk med en venn – vinn et reisegavekort!


Kontakt
Kristin Hagen, telefon: 22 85 71 10 eller send en e-post til kristin.hagen ved iln.uio.noNoTa-Oslo er et prosjekt ved Tekstlaboratoriet, Universitetet i Oslo. Vi skal samle inn talespråk fra Oslo-området, og til dette trenger vi informanter. Informantene skal delta i intervjuer og samtaler som skal brukes til forskning på norsk talemål. Vil du hjelpe oss?

Hvem kan delta?
Du må ha fylt 18 år og være født og oppvokst i Oslo-området.

Hvorfor skal jeg være informant?
Som informant vil du hjelpe forskere til å få mer kunnskap om hvordan vanlige folk snakker i Oslo-området. Alle som deltar, er med i trekningen av tre reisegavesjekker på 5000 kroner.

Hva ønsker vi din hjelp til?
Vi håper du kan avse en drøy time til et kort intervju og en samtale. Opptakene vil foregå på Universitetet eller på et annet egnet sted vi kan bli enige om. I intervjuet vil du bli stilt noen enkle spørsmål som for eksempel hvor du har vokst opp eller om du har noen spesielle barndomsminner. I samtalen forsøker vi å få til en hyggelig stemning der du og vennen din ikke skal gjøre annet enn å snakke løst og fast sammen om ”ufarlige” temaer som mat, reiser, filmer osv. Det viktigste er ikke hva dere snakker om, men at dere er dere selv og snakker slik dere pleier.

 

 

 

 

 

 

Så du oppslaget om prosjektet i Aftenposten Aften?
Over 100 informanter har allerede vært med i undersøkelsen. Nå mangler vi deg!

Les hele artikkelen i Aftenposten her.

Vil du vite mer?
Vi har laget en informantbrosjyre der du kan lese mer om prosjektet
Prosjektet har også sin egen hjemmeside