del 1 av logo hovedside kontakt oss

     NYE TERMER


firkant Spill
blank  Setningsanalyse med trær
blank Terminologiquiz
   
blank Brukerveiledning
blank Tips til lærerne
blank Forkortelser
   
blank til swap image  Om GREI
blank GREI-kurs
   
BlankVisl VISL
blank Tekstlaboratoriet
   
   
Spillene
pil tilbake til brukerveiledning

Du kan spille seks spill på bokmål. Hvis du vil spille et spill, klikk på lenken Spill i menyen til venstre. Alternativt kan du klikke på Games på den norske VISL-siden. Da kommer du til en oversikt over spillene som finnes for norsk. Klikk på lenken til det spillet du ønsker å spille. Nedenfor finner du en beskrivelse av de ulike spillene.

Ordklasse- og setningsledd-spill
Spillene er delt i formspill og funksjonsspill. I formspillene arbeider du med ordklasser (slik som substantiv, verb, adverb osv.), mens i funksjonsspillene arbeider du med setningsledd (slik som subjekt, verbal, adverbial osv.).

Ordklassespillene er: Labyrinth, Paintbox Game, Shooting Gallery og WordFall. Setningsleddspillene er: SpaceRescue og Syntris. Det er lurt å prøve begge typer spill.

Vanskelighetsgrad

  • Paintbox Game, Shooting Gallery og WordFall er enkle med hensyn til både spilleregler og grammatikk.
  • Syntris er også enkelt, men her er det ekstra viktig å lese bruksanvisningen for å unngå noen vanlige feil.
  • SpaceRescue har ikke vanskeligere grammatikkoppgaver enn de andre spillene, men spillereglene er litt mer komplekse. Det fører til at SpaceResuce tar noen minutter å sette seg inn i, men til gjengjeld er det mer variert enn de andre spillene.
  • Labyrinth krever at du er ganske kjapp - du har et spøkelse i hælene som spiser deg opp hvis du nøler for lenge! Det kan derfor være lurt å trene litt på ordklassene med noen av de andre ordklassespillene før du prøver deg på Labyrinth.

I Shooting Gallery og WordFall kan du velge vanskelighetsgrad på spillet.

Setningsmønstre og setningskoder

I alle spillene bortsett fra Paintbox, ber spillet deg først om å skrive et setningsmønster eller Pattern:

skjermbilde av WordFall

De setningsmønstrene som er tilgjengelige for bokmål er: ABM, BBM, CBM, DBM og EBM. Her står A, B, C, D og E for nivået, der A er lettest og D er vanskeligst. E er spesielt beregnet på minoritetsspråklige elever. BM står for bokmål. Setningsmønster for nynorsk er ANN, BNN, CNN og DNN. Klikk så på Play. Dersom du velger denne metoden, kan du ikke registere resultatet ditt når du er ferdig med et spill.

Du kan også klikke på Play uten å skrive inn noe i boksen. Da velges tilfeldige setninger fra ett av nivåene for deg, og du kan registrere resultatet ditt.

I treanalysen og Paintbox-spillet har du også mulighet til å skrive inn en hel setningskode og dermed velge ut akkurat den setningen du vil ha. Setningskoden består av setningsmønsteret + et tall. Hvis du skriver inn ABM47, får du setning 47 fra ABM-nivået. Skriver du BBM120, får du setning 120 fra BBM.


Toppen av siden