del 1 av logo hovedside kontakt oss

     NYE TERMER


firkant Spill
blank  Setningsanalyse med trær
blank Terminologiquiz
   
blank Brukerveiledning
blank Tips til lærerne
blank Forkortelser
   
blank til swap image  Om GREI
blank GREI-kurs
   
BlankVisl VISL
blank Tekstlaboratoriet
   
   
Match Forms
pil som peker til forrige valg

 

I Match Forms kan du øve deg på å sette VISL-forkortelsene sammen med navnene på de tilhørende ordklassene. Når du har klikket deg inn via lenken til venstre eller via VISL-hovedsiden, kommer det opp et eget lite vindu:

skjermbilde av side med match forms

Klikk på en av ordklassene til venstre. Som du ser, vil ordklassen bli merket med en gul runding. Let deretter etter forkortelsen som denne ordklassen hører sammen med. Velger du riktig, vil ordklasse-forkortelsesparet legge seg nederst i vinduet. Gå deretter videre til neste ordklasse. Velger du feil, kommer en rød runding med et kryss opp foran forkortelsen. Prøv igjen til du har funnet det korrekte paret. Når du har funnet alle parene, er øvelsen ferdig. I stripen øverst i vinduet kan du følge med på hvor mange riktige og gale valg du har tatt.

Ny quiz

Dersom du vil prøve en gang til, velg Ny quiz øverst i venstre hjørnet. Dette valget gir deg et nytt lite vindu. Ønsker du en quiz lik den forrige, velger du bare OK i dette skjemaet. Dersom du ønsker andre utfordringer, kan du endre oppsettet ved å klikke på boksene i vinduet:

skjermbilde av quiz

Fra oppstillingen til venstre i vinduet må du velge to bokser. Hovedinnstillingen er Bokmål og Ordklasseforkortelser, men du kan også forsøke for eksempel Bokmål og Engelsk.

For moro skyld: Kombinasjonen Bokmål og Nynorsk gir kanskje ikke den helt store utfordringen, men kombinasjonen Bokmål og Farger er vanskelig. Velger du Farger kommer fargene fra Paintbox-paletten opp som valg uten tekst (Les om Paintbox-paletten i brukerveiledningen her). Her skal du forsøke å huske at for eksempel verb er røde og at substantiv er blå!

Ønsker du kommentarer og forklaringer på engelsk i stedet for på bokmål, velger du Engelsk i boksen til høyre.

Når du er ferdig med å velge, trykker du Ok eller Annuller.

Toppen av siden